Élet, dióhéjban

Nutshell

Hóhelyzet

2013. március 16. - MikeyTheChief

 

Az elmúlt napok folyamán esett némi hó. Ez a kontinens ezen részén bizony elő szokott fordulni. Mondjuk úgy...Minden télen. A mostani hóesés persze nem volt szimpla eset, ezt láthattuk. Emberek ezrei ragadtak az utakon, autóikba zárva, nem ritkán étel-ital, benzin nélkül. Rossz volt nekik? Minden bizonnyal. Fognak mégegyszer útnak indulni olyankor, amikor a meteorológia napok óta azt szajkózza, hogy érkezik a havazás? Remélhetőleg nem, bár, mint tudjuk, az emberi hülyeség határtalan. Legszívesebben fejberúgnám azt, aki minden figyelmeztetés ellenére gyerekestül útnak indul a kétkerék-meghajtású fostalicskájával, lehetőleg nyárigumival. Persze, értem én, hogy nem mindenki önszántából hajt neki a háromméteres hótorlaszoknak. Ismerősök egy turistabusszal dekkoltak vagy 24 órát valahol Győr környékén az M1-es autópályán, ők egy külföldi túráról érkeztek éppen haza...

Minden évben előkerül, hogy váratlanul érte az országot a kialakult helyzet. Szerintem nem érte váratlanul. A tűzoltók, a katasztrófavédelem, a rendőrség mindent megtett, ami a létszámuktól és az igen korlátozott felszereltségüktől tellett. Talán még többet is, emiatt (újfent) hatalmas hála és tisztelet jár nekik. Ugyanez érvényes azokra, akik segítettek a mentésben, embereket fogadtak be, vagy legalább a kisujjukat megmozdították. Vagy "csak" átküldték nekünk a szabad hókotróikat, ahogyan azt Ausztria tette (szintén óriási főhajtás nekik). Az, hogy a Belügyminisztériumnak egy önmagában paradox sms-re futotta... Ők szerencsétlenek ennyit tudnak, inkompetenciájuk határtalan, már nem lep meg senkit. Ilyenkor el lehet rajta gondolkodni, hogy egy stadion árából hány hókotrót lehetne vásárolni, illetve, hogy melyik a fontosabb. Persze azt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy az elmúlt napokban a legnagyobb problémát nem a hó, hanem a hatalmas szél jelentette, amire viszont egész egyszerűen nincsen megfelelő megoldás, ilyen körülmények között az utak megtisztítása a lehetetlen vállalkozások köz tartozik.

Ami talán a legfontosabb, hogy mindenki épségben kiszabadult az autójából/hóból. Ugyan az anyagi kár jelentős, de azt - részben legalábbis - fizeti a biztosító (már, akinek van biztosítása). Halálesetek sajnos előfordultak a hideg napok alatt, de azok nem az utakon történtek. Most, hogy mindenki épségben hazaért, elmúlik az ijedtség, elolvad a hó és minden visszatér a normál kerékvágásba. Vagyis, jó magyar szokás szerint visszatér a sárdobálás, a "ki mit csinált rosszul", valamint, hogy melyik kormány a felelős. Természetesen mindegyik. A jelenlegi már neki is állt a terelésnek, az egyik mobilszolgáltatót ócsárolja, amiért az nem küldött ki önköltségen néhánymilliót a fent már említett értékelhetetlen sms-ből. Talán kötelességük lett volna? Egy frászt, magánvállalat, semmi sem kötelezi őket erre. A féleszű narancsdroid... Akarom mondani, a belügyminiszter már fenyegetőzik, hogy vizsgálat lesz. Ne mondd!! És mit csináltok, az Alaptörvény hatodik módosítása majd az lesz (az ötödik az az, hogy nem eshet a hó), hogy a mobilszolgáltatók ingyen küldik ki a Belügyminisztérium hülye sms-eit?! Inkább menjetek ki havat lapátolni... Feltéve, hogy alkalmasak vagytok rá, amit őszintén kétlek.

hokotro.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nutshell.blog.hu/api/trackback/id/tr65137565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Élet, dióhéjban